Στις  7  Φεβρουαρίου 2018, δημοσιεύθηκε η «Μελέτη Αγοράς σχετικά με την ημερομηνία σήμανσης και άλλες πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων και την πρόληψη της σπατάλης των τροφίμων», που εκπονήθηκε για λογαριασμός της Ε. Επιτροπής.

Στόχος της μελέτης είναι η υποστήριξη των διαφόρων δράσεων της ΕΕ για την πρόληψη της σπατάλης των τροφίμων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία.  Η έρευνα αγοράς πραγματοποιήθηκε  σε Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Ισπανία και Σουηδία και αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων (προπαρασκευασμένα φρούτα/ λαχανικά, προσυσκευασμένα ψωμιά σε φέτες, ψάρια που ψύχονται, ζαμπόν σε φέτες, φρέσκο γάλα, γιαούρτι, σκληρό τυρί, φρέσκο χυμό διατηρημένο με απλή ψύξη, προπαρασκευασμένα ζυμαρικά και  σάλτσα κέτσαπ).

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, ένα ποσοστό έως 10% από το σύνολο των 88 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων που σπαταλώνται ετησίως στην ΕΕ, συνδέεται με την ημερομηνία σήμανσης.

atipidiavouleusifinal5

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

food waste banner 2

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας