ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
για συναντήσεις με αυτοδιοίκηση και φορείς

Το Ξυλόκαστρο Κορινθίας επισκέφτηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, έπειτα από πρόσκληση της περιφερειακής Παράταξης Πελοποννήσου, «Πελοπόννησος Οικολογική» και του Συλλόγου Αλιέων Ξυλοκάστρου «ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ». Ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε το πρωί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, Ηλία Ανδρικόπουλο, σχετικά με θέματα αρμοδιότητάς του που απασχολούν στην περιοχή, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αλιέων Ξυλοκάστρου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής και ειδικότερα το θέμα της Μαρίνας, ένα χρόνιο πρόβλημα του Ξυλοκάστρου που ακόμα δεν έχει δοθεί λύση. Ο Αν. Υπουργός αφού ενημερώθηκε σχετικά, προσφέρθηκε να εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου η Μαρίνα Ξυλοκάστρου να λειτουργεί πλέον εύρυθμα.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος και από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, τον πρόεδρο των Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων, Φάνη Κουρεμπέ και την Περιφερειακή Σύμβουλο Πελοποννήσου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επισκέφτηκε τον Δενδροκομικό σταθμό Ξυλοκάστρου και τις εγκαταστάσεις της μητρικής φυτείας εσπεριδοειδών -της μοναδικής σε όλη την Ελλάδα- όπου παράγονται και διατίθενται πιστοποιημένα σπορόφυτα εσπεριδοειδών. Εκεί ενημερώθηκε επίσης σχετικά με την έλλειψη προβασικού υλικού λεμονιάς αλλά και την ανάγκη εξυγίανσης των ελληνικών ποικιλιών λεμονιάς.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο Αν. Υπουργός επισκέφτηκε το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο Βέλου (ΑΧΕΠΑ) όπου, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της σχολής, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Βουλευτή Κορινθίας, Γεώργιο Ψυχογιό και φορείς. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του γεωργικού σχολείου, αλλά και δυνατότητες αναβάθμισης του σε θέματα εκπαίδευσης αγροτών.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι «ο Νομός Κορινθίας έχει όλες τις προϋποθέσεις αλλά και προοπτικές ώστε να εξελιχθεί αναπτυξιακά τόσο στον τομέα της γεωργίας και αλιείας όσο και στον τομέα του τουρισμού, αλλά οφείλουμε να του δώσουμε τις ευκαιρίες που του αξίζουν και που δεν δόθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας ως πολιτική ηγεσία αλλά και οι αυτοδιοικητικοί μας θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το έχουμε πράξει μέχρι σήμερα και φυσικά το Υπουργείο αλλά και το γραφείο μου είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής».

foto typos140618

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας