ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης
Κοινοτικών Πόρων στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Τροφίμων

και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 41η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 22-23 Ιουνίου 2019, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη, κ. Θεόδωρο Πασσά και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α’ της Πρεσβείας μας, κ. Χριστίνα Αργυροπούλου.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, συμμετείχε στην 3η Υπουργική Διάσκεψη Αφρικανικής Ένωσης - ΕΕ για την Γεωργία.

Στο περιθώριο των εργασιών των δύο Συνόδων, ο κ. Κασίμης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με Υπουργούς Γεωργίας όσο και με άλλους Υψηλούς Αξιωματούχους χωρών μελών του Οργανισμού.

Στις εκλογές που διεξήχθηκαν την Κυριακή 23 Ιουνίου, νέος Γενικός Διευθυντής του FAO αναδείχθηκε ο νυν υφυπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Λ.Δ. Κίνας, κ. Qu Dongyu, έναντι της Γαλλίδας κ. Catherine Geslain-Lanéelle και του Γεωργιανού κ. Davit Kirvalidze.

O κ. Qu Dongyu, θα είναι ο 9ος κατά σειρά Γενικός Διευθυντής του FAO από την ίδρυση του Οργανισμού το 1945 και θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Αυγούστου 2019, οπότε και λήγει η θητεία του απερχόμενου Βραζιλιάνου Γενικού Διευθυντή κ. José Graziano da Silva. Η θητεία είναι τετραετής με δυνατότητα επανεκλογής για μια ακόμη τετραετία.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και τους τρεις υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εκλογής και τις προτάσεις τους για τον Οργανισμό και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο νέο Γενικό Διευθυντή κ. Qu Dongyu, ο οποίος καλείται να επιτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο σε τομείς όπως η εξάλειψη της πείνας, η μείωση της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ανάπτυξη της γεωργίας κ.α., οδηγώντας τον FAO στην επίτευξη των στόχων του.

foto typos240619a

foto typos240619a 1

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας