ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                             Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδες διαβούλευσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου
ΚΑΠ 2021-2027

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11/11/2019 στη Βέροια και την Τρίτη 12/11/2019 στην Κοζάνη, οι ημερίδες διαβούλευσης της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με τις οποίες ξεκίνησαν ενημερώσεις και διαβουλεύσεις με τους αγρότες και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας σχετικά με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ μετά το 2020.

Στις ημερίδες παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη διευρυμένης συμμετοχής όλων των εταίρων και ιδιαίτερα των αγροτών στη διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ, με βασικές προτεραιότητες τη διασφάλιση και υποστήριξη του εισοδήματος των παραγωγών, την προσέλκυση νέων αγροτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό υποδομών διαχείρισης αρδευτικού ύδατος.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, επεσήμανε τα κρίσιμα σημεία και τις προκλήσεις για την ελληνική γεωργία που αναδεικνύονται από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τη νέα ΚΑΠ, καθώς και τις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν την προετοιμασία του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου.

Στην ημερίδα της Βέροιας, παρευρέθηκε ο κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ΚΑΠ στην επίτευξή τους, ενώ για την ενημέρωση των συμμετεχόντων, παρουσιάσθηκαν, από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ και της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου, η υφιστάμενη κατάσταση του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και τα βασικά στοιχεία της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν ζωντανά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τα σημαντικότερα σημεία της νέας ΚΑΠ. Με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, αναδείχθηκαν η σημασία της συλλογικής οργάνωσης των αγροτών, ο ρόλος των επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα της γεωργίας, η συμβολή των άμεσων ενισχύσεων στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, καθώς και η διατήρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού σε επίπεδα που να μπορούν να διασφαλίζουν τις αυξημένες απαιτήσεις για τη νέα ΚΑΠ. 

Τέλος, στο περιθώριο των ημερίδων, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις εργασίας υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Π.Α.Α.2014-2020, στελέχη Υπηρεσιών των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας και των Ομάδων Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD, σχετικά με τη στοχοθεσία και τον χρονοπρογραμματισμό ενεργειών για μέτρα του Π.Α.Α. 2014 – 2020 που έχουν εκχωρηθεί.

Οι παρουσιάσεις των ημερίδων καθώς και το ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (www.agrotikianaptixi.gr) και του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (www.ead.gr).

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας