ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία
Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,
Βαγγέλη Αποστόλου,
στην 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών & Έλληνες παραγωγοί (27/01/2017)

Κυρίες και κύριοι , Φίλες και φίλοι,
Να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ όχι μόνο για την οικονομική σημασία που πάντα παρουσιάζει μια έκθεση αγροτικών προϊόντων αλλά και για την συμβολική της αξία, αφού έχετε καταφέρει και φέτος, παρά τις δυσκολίες, να δώσετε μια φρέσκια πνοή και να υπενθυμίσετε σε όλους ότι η παραγωγική Ελλάδα, με εκπρόσωπους εσάς εδώ σήμερα, αντιστέκεται, δουλεύει και αισιοδοξεί.

Ότι η ελληνική ύπαιθρος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της και παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ζούμε αυτά τα χρόνια, είναι αποφασισμένη όχι μόνο να μην το βάλει κάτω αλλά και να πετάξει το γάντι της πρόκλησης στην σύγχρονη αγορά, στις διατροφικές ανάγκες, αξίες και αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου.

Ειδικά η έκθεση αυτή, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία γιατί ξεκίνησε μέσα στη κρίση και μεσούσης της κρίσης έγινε επιτυχημένος θεσμός με εκατοντάδες εκθέτες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Και το καταφέρατε αυτό εσείς οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού συμπλέγματος γιατί στηριχτήκατε στη δυνατότητα της ελληνικής γης να παράγει πραγματικούς θησαυρούς, γεύσεις και αρώματα με μνήμες χιλιάδων χρόνων.

Αντιληφθήκατε έγκαιρα ότι το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου είναι δύϊχνο. Ότι παράλληλα με τον τουρισμό που αναπτυσσόταν ξαφνικά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η γη κρατούσε σταθερές αξίες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από καμιά αλλαγή στα γούστα, τα καπρίτσια και τις ιδιορρυθμίες της μόδας.

Φίλες και φίλοι,
Με την παρουσία μου εδώ θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, κυρίως τώρα στα δύσκολα, η Κυβέρνησή μας βρίσκεται κοντά σας. Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, ώστε αυτά τα πολύτιμα προϊόντα που έχετε στα χέρια σας, να γίνουν εφαλτήριο και μοντέλο για την οικονομική ανάκαμψη.

Υλοποιήσαμε το 2016 προγράμματα εξωστρέφειας για τη προώθηση των αγροτικών προϊόντων, συνολικού ύψους πάνω από 150 εκ ευρώ που θα συνεχιστούν και στη νέα προγραμματική περίοδο.

Πιστεύουμε ακράδαντα και θέλουμε να το κάνουμε κοινή συνείδηση, ότι ο πρωτογενής τομέας, η γη και η διατροφή, ίσως να είναι τα μόνα που κρατούν πάντα σταθερές αξίες, ότι η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξή σας.

Προκηρύξαμε ήδη το μέτρο για τη βιολογική γεωργία ύψους 443 εκατ. ευρώ, σύντομα θα προκηρύξουμε το μέτρο για τη Μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων ύψους 250 εκατ. ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η προστιθέμενη αξία των γεωργικών προϊόντων καθώς και ο εξαγωγικός τους προσανατολισμός. Η σχετική Υπουργική Απόφαση έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Τα μέτρα που προκηρύχτηκαν και θα προκηρυχθούν αυτή τη περίοδο θα ξεπεράσουν το 1,5 δις , ενώ συνολικά με το νέο ΠΑΑ 2014-2020 θα αναμοχλευθούν για τη στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο περισσότερα από 6 δις.

Εγκαινιάζω την έκθεση, ευχόμενος σε όλους, διοργανωτές, εκθέτες παραγωγούς, επιχειρηματίες και επισκέπτες, να περάσετε καλά και όλοι μαζί, ο καθένας εφ ω ετάχθη, να προσπαθήσουμε να δρομολογήσουμε, να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, εκείνα που θα μας επιτρέψουν στο μέλλον να αντικρίζουμε την καθημερινή ζωή με αισιοδοξία, να γίνει η έκθεση αυτή θεσμικό εργαλείο όχι μόνον για την γαστρική ευδαιμονία αλλά και για την οικονομία και την ευημερία του τόπου μας.

Να είστε όλοι καλά

foto omilia apostolou270117

foto omilia apostolou270117 1

foto omilia apostolou270117 2

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας