ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων ΑGROTICA


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, το απόγευμα τα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων ΑGROTICA, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία του Υπουργού και η εκδήλωση Ημερίδας του ΥπΑΑΤ με επίκεντρο τη νεανική αγροτική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της AGROTICA, εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης της έκθεσης που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του κλάδου, τόσο στη χώρα, όσο και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης του τόπου και στήριξης της εθνικής οικονομίας.

Ημερίδα του ΥπΑΑΤ για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με περίπτερο, ενώ οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου με την Ημερίδα «Νεανική Επιχειρηματικότητα- Ευκαιρίες μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» που συνδιοργανώνει το ΥπΑΑΤ με την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (αιθ.6), στις 10.30 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις του ΥπΑΑΤ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, όπως η προκήρυξη του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών, ύψους 140 εκατομμυρίων, μέσα από το οποίο εκτιμάται ότι, θα ωφεληθούν περισσότεροι από 8.000 νέοι άνθρωποι, καθώς και η νέα προκήρυξη ύψους 100 εκ. € στον τομέα της μεταποίησης. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που τους παράσχει το ΥπΑΑΤ, σε όσους αναζητούν διέξοδο μόνιμης απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

Στην Ημερίδα του ΥπΑΑΤ θα αναπτυχθούν σημαντικές παράμετροι υποστήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, θα παρουσιαστούν πέντε επιτυχημένες περιπτώσεις νέων παραγωγών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς και στον κλάδο συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα.

* Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας